Helppo omenapiirakka


Varastossa on jo reilun viikon verran ollut muovipussillinen omenoita. Niitä ollaan sieltä hiljalleen yritetty syödä. Tarkoituksena oli niistä jotain valmistaa ja aika kauan siihen menikin, että oikeanlainen inspiraatio hommaan tuli ;) Kyllähän nykyään kokkailen paljon ja leivonkin todella usein. Verrattuna siihen, että edellisessä asunnossa käytin tosiaan sitä uunia kaksi kertaa viiden vuoden aikana. Nykyään, kun ei taida mennä päivääkään, ettei siellä jotain olisi. 

Tänään valmistui tällainen hyvinkin helppo omenapiirakka, jonka alkuperäinen ohje löytyy täältä. Itse jouduin vähän soveltelemaan, kun ei ihan kaikkea tarvittavaa kaapista löytynyt. 



Oma omenapiirakkani: 

2 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta

2 dl vaniljajogurttia
1 dl öljyä
1 kananmuna

kasa omenoita
kanelia 
sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sen jälkeen muut. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Asettele päälle omenan viipaleita. Lopuksi ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista uunissa 200° 30min. 


Lopputulos erittäin onnistunut. Toimii siis vähän soveltaenkin. Nyt kun on kaikki pakolliset kotihommat tältä päivältä tehty ja asunto taas siistinä, on hyvä hengähtää ja ehkäpä katsella vielä joku elokuva. Nyt kun siihen vielä mahdollisuus on. Illalle sitten tiedossa vähän ulkoilua ja ihan muita hommia. 

Mukavaa tiistaita!

ps. viikonlopun arvonta instassa on lopullaan ja ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti. odottelin hetken, että kaikki halukkaat mukaan pääsee. oma instani kun ei julkinen ole ja vastasin kutsuihin aina heti niiden tullessa. instan haluan jatkossakin pitää suljettuna. oma instatili blogille on tehty, mutta sitä en ole oikein sitten huomannut käyttää.. 

ps2. kiitos kaikista tsemppiviesteistä tulevaa työtä varten <3 niitä oli aika ihana lueskella. 


Ruut

4 kommenttia

  1. Kauniit kuvat! Ja, piirakka oli varmasti herkullinen.
    Kyllä täälläkin on tullut omenoita syötyä, erilaisissa muodoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä olisi tarkoitus vielä tehdä sitä tuttua omena-kaurapaistosta, jos jaksan ja viitsin :)

      Poista
  2. Hyvännäköinen omenapiirakka! Me ollaan innostuttu omenoita kuivattamaan ja ne onkin hyviä eväitä esimerkiksi vaellusreissuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin harkitsin tuota, mutta en ollut varma, että osaisinko ja päätin siksi tehdä tuon vanhan tutun piirakan :) Katsotaan, jos viikonloppuna jaksaisin taas jotain uutta tehdä. Kohta ne on kumminkin syötävä nua loputkin.

      Poista