makkaraa ja hirvikärpäsiä


Viikonloppuun on mahtunut monenlaista ohjelmaa ja koska tämä viikko oli muutenkin erittäin aktiivinen tuntui ajatus pienestä retkestä tänään iltapäivällä todella hyvältä. Ei annettu sateen haitata ja eipä tuolla metsässä muutenkaan kovin kamalasti sadetta huomannut. Siinä nuotiota tuijotellessa totesin, että nyt sen taas muistaa sen sunnuntaisen olon. Hetken, kun mieleen alkaa hiipiä kaikki arkiset asiat ja työjutut. Sitä alkaa hiljalleen asennoitua siihen, että huomenna se kello taas soi ja ylös on noustava. Onneksi, ihan mukavaa sekin. 

Sitten takaisin sinne metsään. Retkipaikaksi valittiin vanha tuttu Kotalaavu Savion metsissä vähän ennen Hyyppään vuorea. Ihan jo senkin takia, että en jaksanut etsiä uusia paikkoja. Mies toivoi, että mentäisiin sinne, minne piti vähän kiivetä. En nyt ihan varma ole, että tarkoittiko tätä paikkaa, mutta pieni mäki tässäkin oli, joten taisi kelvata. Lisäksi muistin, että laavulta löytyi tarvittavat puut tulentekoa varten, kuten välineetkin pudein pilkkomiseen. Tätä laavua voin suositella myös perheen kanssa retkeillessä. Polku laavulle on helppo kulkea ja laavulla on myös iso pöytä, jossa ruokailla. Lisäksi kätköilijöille sieltä löytyy muutama kätkö. Tänään me taidettiin keskittyä lähinnä rauhalliseen oleiluun. Syötiin eväitä, paistettiin makkaraa ja vähän käppäiltiin siinä laavun lähettyvillä. Ihan kovin montaa tuntia ei tänään retkellä viivytty, mutta jo pieni hetki raikkaassa syysilmassa tekee kyllä hyvää. Ulkoilu vaan on niin mun juttu ja ehkä ne metsät kans ;) 

Toivottavasti teilläkin on ollut mukava viikonloppu! Itse aion seuraavaksi mennä saunaan ja tarkastaa, että varmasti sain kaikki hirvikärpäset päästäni irti ja lopuksi iltaa asetun sohvalle syömään viimeisetkin viikonlopun herkut. Rentoa iltaa myös sinne teille. 

Ruut

6 kommenttia

 1. Ihanaa retkeilyä. Täällä on ulkoiltu sateessa ja nautittu kodin lämmöstä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläkin kuulostaa olleen oikein mukavaa :) Nykyään tulee kyllä retkeiltyä vähän harvemmin, mutta on se vaan mukavaa silloin kun sinne viimein pääsee.

   Poista
 2. Ihanaa tätä viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Nyt ollaan jo tiistaissa ja viikko on kyllä alkanut ihan mukavasti.

   Poista
 3. Ihana metsäretki! Täällä on juhlittu koko viikonloppu :) Mukavaa viikon alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhliminenkin on mukavaa :) Mekin päästään onneksi ensi viikonloppuna taas juhliin :)

   Poista