10X makuuhuoneessa

1. Puhtaat lakanat. Meillä mennään puhtaisiin lakanoihin lähes poikkeuksetta saunan kautta. Onhan se kiva, että on itsekin puhdas. 

2. Yhteensopivat tyynyliinat ja lakanat. Taidan omistaa vain yhden lakanasetin, jota on kaksin kappalein. Onneksi aikoinaan yksin asuessa ostin pussilakanoita, jotka sopivat hyvin yhteen ja näin ei silmää häiritse yhtään, että sängyssä on kahdet erilaiset pussilakanat. Eikä muuten tarvitse iltaisin väitellä, että kumpi tyyny on kumman, kun molemmilla omat värit. Tosin jos sattuu olemaan saman väriset niin valitsen aina sen pehmeämmän ;) 

3. Virkattu vlltti päiväpeittona. Kauniit lakanat saavat näkyä. 

4. Pimeä ja viileä makuuhuone. Tykkään käpertyä peittoihin. Hankittiin kesällä yksi pimennysverho lisää, joten nyt saadaan koko asunto jo aika pimeäksi. Ilmalämpöpumppu hoitaa viilennyksen. 

5. Sängyn helmalakana, joka peittää sängyn alla olevat laatikot. Pienessä asunnossa säilytystilasta on aina puutetta, joten hankittiin jo kauan sitten sängyn alle laatikot petivaatteille. Sängyn helmalakana on itselläni ollut jo useita vuosia. Aikoinaan sen ostin 120cm leveään sänkyyn, josta näkyi vain toinen puoli. Silloin raaskin ostaa vain sen halvimman, joka oli 80cm sänkyyn. Toimii edelleen. Ehkä vähän liukuu aina paikallaan, mutta ei ole liiemmin haitannut. Täällä ei siis ihan heti sänkyä käännellä. 

6. Meillä nukutaan 120cm sängyssä. Tykkään siitä, että toinen on lähellä ja monesti kylässä ollessa isommassa sängyssä nukkuen herään keskellä yötä etsimään, että missä se toinen on. 

7. Haaveilen sellaisesta yhdestä isosta peitosta, mutta pelkään ettei se toimisi. Aikoinaan yhdellä peitolla nukkuessa olin aina jossain vaiheessa yötä ilman peittoa. Välillä sitä kaksin käsinkin vedin ja toinen ei hievahtanutkaan. Ei hän normaalisti kääriydy peittoon, mutta ehkä unissaan haluaa olla ilkeä ;) 

8. Rakastan tyynyjä. Jos nukun yksin on sängyssä kaikki kuusi tyynyä ja on niin ihana käpertyä niiden keskelle. Tässä asiassa ollaan hyvin erilaisia ja aika monta tyynyä on tässä parin vuoden sisällä joutunut varastoon. Miksi sinne sänkyyn muka pitää mahtua muka ihan suoranakin? 

9. Aamuisin oma kelloni soi 20min aikaisemmin, että ehdin laittaa itseni rauhassa. Tykkään siitä, että ei ole kiire ja saan väsyneenä puuhailla rauhassa. Tarkoitus olisi hankkia minulle seinälle joku pieni teline, mihin voisin laittaa puhelimeni. Voitte vaan kuvitella joka aamu kun puhelin herättää ja yritän sillai varovasti kurotella laittialle toisen yli sitä sammuttamaan. Toistaiseksi en ole onneksi kuullut valituksia siitä, että rojahdan koko painollani hänen päällensä samalla kun pimeässä yritän erottaa, että missä se musta puhelimeni on. Meillä on käytössä myös sarastusvalo. Aluksi en tykännyt siitä yhtään vaan heräsin heti pienimpään pilkahdukseenkin, mutta nykyään olen huomannut, että se toimii  sittenkin. 

10. Nukkuminen vaan on ihanaa. Parasta on silloin kun on saanut nukkua koko yön ilman herätyksiä ja voi aamulla herätä rauhassa. Kyllä sitä nykyään aika paljon mieluummin valitsee hyvät unet valvomisen sijaan. 

Näin meillä. Mites teillä? 

Itse ainakin kuuntelen mielenkiinnolla toisten juttuja siitä, kuinka osa menee samaan aikaan nukkumaan, osa ei koskaan. Osa tykkää nukkua tosi lähekkäin ja osa taas haluaa erilliset sängyt. Osa tykkää pehmeästä sängystä, osa kovemmasta. Joku nukkuu vain pellavaisissa lakanoissa ja joku haluaa tuntea sametin ihollaan. Joku ei halua luopua lemppari yöpaidastaan ja toinen ostelee usein uusia pitsisiä unelmia. Meitä on niin monenlaisia ja kaikilla omat tapansa, mutta se on varmaa, että jokainen tarvitsee unta ja riittävä uni tekee hyvää. Siksi makuuhuoneeseen kannattaa panostaa ja luoda siitä tila, missä uni tulee ja lepäily on mukavaa.

ps.älkää antako tyynyliinojen taitosten häiritä. täällä ei silitellä lakanoita tai tyynyliinoja. kyllä ne siitä sitten taas viimeistään muutaman yön päästä siliää ;)

Hyviä ja levollisia unia sitten kun niiden aika taas on. 

Ruut

4 kommenttia

 1. Kiva postaus :) Siis meillä kanssa 120cm, mutta ei kyllä mahduta edes minin kanssa siihen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D mä en tiedä suostuisinko edes harkitsemaan sellaista oikean kokoista parisänkyä. Hyvin mahtuu ja ei meillä tuo toinen kovin mini ole ;)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Saatan ehkä varastaa itselleni aiheen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan :D tää tuli itseasiassa ihan vahingossa tää aihe. Kirjoittelin jostain ihan muusta ja sitten mietinkin, että oiskohan tähän joku uus näkökulma :)

   Poista