Tervetuloa meille.Joulupukki.

Itse en muista koskaan uskoneeni joulupukkiin. Pienenä meillä lahjat laitettiin suoraan kuusen alle ja toisen kuorman kantoivat sitten isovanhemmat ja sukulaiset. Muistan hämmästelleeni kun ystäväni naapurista puhui pukista ja itse totesin, että eihän sitä nyt oikeasti ole, että vanhemmat ne lahjat ostavat. Ystäväni meni kyynelsilmin kysymään äidiltään, oliko asia kuten väitin. Tämän jälkeen me sitten kerran löydettiin heidän vanhempiensa lahjasäkki ja ehdittiin leikkiä hänen joululahjoillaan jo aika monta kertaa ennen aattoa. Arvatkaa vaan oliko siinä työtä saada ne leikkiponit yms takaisin laatikkoon niin ettei kukaan arvaisi, että ne oli jo avattu. 

Kävi meilläkin toki pukki aina välillä. Yleensä silloin kun koossa oli isompi joukko sukulaisia. Pappa siellä saunassa kävi vaihtamassa mummon aamutakin päälleen ja tuli hetkeksi pukkina keskellemme. Tämänkin huomasin jo kun satuin menemään vahingossa saunaan juuri hänen pukeutuessaan. Muistan vain miettineeni, kuinka innoissaan serkkuni pukista olivat ja itse sain salaa myhäillä, että mä tiedän tän jutun.. 

Nykyään pukki on taas ollut luonamme lähes joka joulu. Veljeni ovat aika loistavia näyttelijöitä ja persoonia noin muutenkin ja pukki on heittänyt aika monenlaista juttua. Lasten ilemitä joulupukin saapuessa on kyllä hauska katsella. Siskoni lasten myötä jouluaatto tuntuu taas hyvinkin jännittävältä jutulta. Tänäkin jouluna A odottaa innolla sitä oikeaa pukkia (joka siis soittaa ovikelloa ja tulee juuri sinne mummolaan), muut hänen näkemänsä pukit kun ovat vain naamioituneita ja siksi vähän pelottavia. B ei ehkä pukkia muista, mutta viime jouluna katseli veljeäni sen verran tuimasti lopun iltaa, että mietittiin arvasiko silloin yksivuotias, että niissä kahdessa oli jotain samaa. 

Olisi hauska kuulla, että miten teillä lahjat jouluna vaihdetaan? Tuleeko pukki käymään vai onko jollakin ehkä joku ihan erilainen tapa lahjojen kanssa? Tietenkään ne lahjat eivät joulussa se pääasia ole, mutta väitän silti, että kivoja ne on kumminkin :) Meidänkin lapsuuden perheessä jatketaan niin että vain yksi lahja ostetaan sille jonka nimen arvonnassa sattuu saamaan. Muutamalle läheiselle ystävälle, sukulaiselle ja sisarusten lapsille, sekä omille kummilapsille saan lahjat ostella ja niitä olen tänään jo vähän miettinyt. Lisäks sovittiin aamulla, että ostettais toisillemme lahjat, pitäähän sitä jotain jännitystä olla :) Itse tykkään kovasti keksiä lahjoja ja tulee jotenkin tosi kiva mieli kun löytää sellasen lahjan, mikä on just hyvä toiselle. Pienilläkin summilla saa aika kivoja juttuja, kun vaan jaksaa tarpeeksi miettiä. 

Täällä siis odotetaan jo aattoa, koska luulen, että muutaman hyvän jutun oon taas keksiny. Kun vaan maltan olla paljastamatta ostokseni, siinä on mulla aina hommaa ;) 

Tää "tonttu" lähtee nyt vähän ulkoilemaan. Mukavaa torstaita teille!

Ruut
Ei kommentteja