keskiviikon kollaasi

Meidän päivä Tukholmassa.


Koko reissu alkoi lauantaina. Viideltä illalla lähti laiva kohti Tukholmaa. Oltiin varattu kolme hyttiä. Meillä ikkunat laivan sisälle ja muilla merinäkymä. Hyteistä sen verran, että me varattiin tuo hieman halvempi, mutta se osoittautui sitten käytännössä ainakin sisustukseltaan paljon modernimmaksi ja hyvin toimivaksi. Oltiin tosi tyytyväisiä hyttiin. Meillä ei hytissä ollut telkkaria ja ilta kuluikin ikkunasta seuraillen laivan elämää ;) Laivalla käytiin välillä ostoksilla ja suurimmaksi osaksi matkaa istuttiin kannella. Auringonlaskut merellä olivat ihanan romanttisia, ainakin mun mielestä ;) Tällä Siljan laivalla ei ihan kovin montaa kauppaa ollut ja ruokapaikkojakin oltaisi toivottu hieman enemmän. Etenkin sellaisia edullisia. Syötiin koko reissu yhdessä ja samassa paikassa, jossa onneksi tarjotaa oli aina lohikeitosta pikkuisiin pizzoihin. Itse laivalla oleilu on kyllä mielestäni hyvin kallista siis ne ruokailut, mutta eipä siinä auttanut muuta kuin ostaa ruokaa. Vähän sai alennusta hankittuaan clubikortin, jolla sai alennusta myös parkkihallista yms. Itselläni oli aika suuri osa matkasta hyvin paha olo. Mennessä myrskysi vähän enemmän, joten laiva keinui aika ikävästi varsinkin yöllä, joten ei ihan paras tapa matkustaa minulle. Iloa kumminkin riitti seuraillessa seurueen pienimpiä ja aika monta tuntia mekin vietettiin laivalla lasten leikkipaikalla. Siellä oli onneksi myös kiva kahvila, josta sai jätskiä ja juotavaa. Ainoat itkut koettiin kun laivan torvi tööttäsi vähän liian kovaa ja silloin kun leluja ostaessa hän huomasi, että se ilkeä kaupan täti vei kaikki rahat. Muuten tuo laivalla matkustaminen taitaa ainakin lapsiperheille olla hyvä tapa matkustaa, koska lapset viihtyvät kun tekemistä riittää. Ainakin nämä kaksi :) 

Tukholmaan saavuttua ostimme laivalta liput linja-autoon, joka vei meidän Junibackeniin. Muut menivät sinne moneksi tunniksi leikkimään ja me lähdettiin ihailemaan aluetta. Tätä voin suositella vaikka ei lapsia reissussa mukana olisikaan. Bussi lähteeä aivan laivan vierestä ja tuo siihen takaisin ja liput sai suoraan laivan infosta. Alue on suuri ja sieltä löytyy monta museota, kauniita puistoja ja viihtyisiä kahviloita. Me kävimme mm. Vasa-museossa. Siellä riitti katseltavaa ja tykkäsin kovasti koko museosta. Ihmisiä oli paljon, mutta paikka oli sen verran tilava, että se ei haitannut. Vasa-laiva on näkemisen arvoinen ja jättää pohdittavaa pitkäksi aikaa. Museossa kierrellessä tuli nälkä ja lähdettiin koko porukka yhdessä syömään. Tämän jälkeen käppäiltiin ja katseltiin. Välillä istuttiin puistossa jäätelöllä ja välillä ihmeteltiin laivoja. Aikaa jäi lopulta vielä sen verran, että lapset pääsivät vielä toisen kerran Junibackeniin. Laivalle palasi hieman väsynyttä porukkaa, joka pienen lepäilyn jälkeen suuntasi taas leikkimään. Touhukas päivä :) Ilta laivalla kului lähinnä samoissa puuhissa kuin edellinenkin ja maanantaina aamupäivällä laiva saapuikin jo satamaan. 

Ihan mukava reissu, jossa parasta oli hyvä seura. Olisihan se tietysti ollut kiva nähdä Tukholman keskustaakin tai kierrellä vähän kauppoja, mutta ehkä joku toinen kerta. Jotenkin ajattelin, että ei tällä porukalla niin usein tule reissuja heitettyä, ettei sitten voisi oikeasti vaan nauttia heidän seurastaan. Vähän ollaan oltu molemmat väsyneitä reissun jälkeen, mutta ehkä tämä väsymys oli kaikesta huolimatta sen arvoista. 

Ruut

Ei kommentteja