keskiviikon kollaasi

Ihan kohta se on syyskuu ja syksy on virallisesti alkanut. Sitä ennen vielä pieni katsaus meidän kesään. Tässä nämä kesän 2017 aakkoset. 


Aurinko. Ehkä on totta, ettei se nyt ihan niin kuumasti paistanut tai sitä ihan joka päivä näkynyt, mutta kyllä mulle ainakin jäi tästä kesästä mieleen monta hetkeä auringossa. Parasta oli aurinkoisina päivinä ottaa kirja käteen ja siirtyä laiturille tai omalle takapihalle.

Buu.. pelottavia juttuja kesällä oli Nokkakiven mörkömetsä, ilta jolloin tuo yksi meni seisomaan hiljaa takapihalle ikkunan eteen ja huomasin hänet ikkunasta, ukkoskuuro kävelyreissulla, muutama kauhuleffa, metsän oudot rasahdukset ja ampiasten pakoilu. Maailmalla ja Suomessa uutiset ovat olleet myös osaltaan aika pelottavia ja tuoneet paljon ajatuksia.

Coconut on mun yhden lemppari aurinkorasvan tuoksu. Aurinkorasvaa en unohtanut tänäkään kesänä.

Duuni (en tykkää tuosta sanasta. Työ on mun mielestä työ, mutta ei tullut muuta mieleen). Duuneja tuli mietittyä kovasti ja vaikka onkin kesä niin olen ahkerasti käyny mun oman työkykyvalmentajan kanssa miettimässä tätä omaa tulevaisuuttani ja sen tulevia duuneja.

Elokuvahetket kuuluivat nekin kesään. Ei sitä joka hetki tarvitse ulkona olla ja välillä on ihan hyvä käpertyä kainaloon ja katsoa elokuvia. Tuli nähtyä muutama oikein hyvä elokuva ja pari sellaista, jotka saatiin katsottua just ja just loppuun. Myös niissä Bondeissa ollaan päästy jo vuoteen 1985, vielä olis muutama jäljellä :) Käytiin kerran kesällä ihan elokuvissakin.

Fjällrävenin Kånken oli tänä kesänä laukuista käytetyin. Totesin sen sopivan ihan joka tilanteeseen.

Grillille ajeltiin muutamana iltana ja myös muutamalla pidemmällä matkalla. Parhain grilliruoka tuli nautittua Vesannolla. Sitä sun tätä-annoksessa oli kaikki kohdallaan.

Hoitaa. Sain tehtäväksi hoitaa siskoni lapsia muutamana päivänä ja ne päivät olivatkin varmasti kesän touhukkaimmat.

Iskelmäfestarit. Ekaa kertaa niillä ja seura mitä parhainta. Sattui muuten olemaan varmasti myös yksi kesän kuumimmista päivistä.

Juhannus. Täytin vuosia ja leivoin kakun ja kutsuin muutaman herkkusuun sitä syömään.

Kukat. Tänä kesänä taisi onnistaa ja pihassa on vihdoinkin kukkapenkki, jossa kukat kukkivat sillai, että aina on jotain kukkaa. Nytkin siellä näkyy vaaleanpunaisia pieniä kukkia, jee.

Luonto. Tämän kesän yksi mieleenpainuvimmista luontoelämyksistä sattui juhannuksena illalla, kun meidän veneen yläpuolelle piirtyi kauniisti sateenkaari. En ole tainnut koskaan aiemmin soudella sateenkaaren alla ja vielä sen kaikkein rakkaimman kanssa. Voikohan romanttisempia hetkiä edes olla :)

Markkinat. Ainakin yksillä sellaisilla käytiin. Ei niiltä oikein enää ostettavaa löydy, mutta kiva siellä oli käppäillä. Jos jotain pitäisi ostaa niin valitsisin metrilakua ja makuna noitapilli.

Nuotio tuli sytytettyä muutaman kerran jopa itse. Siinä nuotion äärellä oli kiva istuksia ja makkaraakin tuli syötyä aika monta pakettia tänä kesänä.

Ostokset. Kesän mieluisin ostos oli itselleni uusi Polarin kello.

Pesäpallo. Päästiin käymään muutamassa pelissä nyt kesällä ja ehkä mennään seuraavanakin.

Quotes. Tän kesän lause vois olla: Good times and tan lines. Monenlaisia juttuja tuli käytyä läpi ja kaikenlaista tuli tehtyä. Osaltaan kovinkin syvällisiä, mutta päällimmäisenä kesästä jäi mieleen tuollainen kepeä olo ja hieman ruskettunut iho.

Rakkaat. Ystäviä, perhettä, sukua ja me kaksi. Kesä oli kyllä täynnä erilaisia kohtaamisia.

Stand up. Me ollaan kuunneltu pidemmillä ajomatkoilla välillä hauskoja juttuja ja naureskeltu niille.

Tyttöjenilta. Ehkä meidän porukkaa vois hiljalleen alkaa sanomaan jo naisiks, mutta aika ihana tyttöjenilta saatiin viettää täällä syöden ja pelaillen. Tyttöporukalla nähtiin muutamia kertoja tänä kesänä ja aina meillä oli tosi mukavaa.

Uinti. Kesällä tuli uitua aika monta kertaa. Tuo toinen jatkaa tätä harrastusta edelleen, mutta itse en ole enää järveen uskaltanut.

Vauvauutiset. Ainakin viidelle ystävälleni syntyi tänä kesänä vauva.

Watermelon mehujäätä maiston ekaa kertaa tänä kesänä ja voin kyllä suositella sitä, jos ei aina halua jätskipalloa syödä. Jäätelöä tuli kyllä syötyä.

X. Herra tai rouva X. Itselleen uusi tuttavuus. Sukujuhlissa näitä riitti ja olipas mukava tutustua uusiin ihmisiin.

Yksivuotias. Veljeni poika täytti yksi ja näihin juhliin oli panostettu. Kuuma päivä, pihajuhlat, vilttejä  joiden päällä istuksia, pelailua, jutustelua ja hyvää ruokaa.

Zoo. Ihan eläintarhaan ei päästy, mutta paikalliselle kotieläinpihalle kyllä. Siellä vietettiin mukava päivä yhdessä siskon perheen kanssa.

Åland. Olin aika onnellinen siitä pienestä hetkestä, kun laiva siellä yöllä pysähtyi. Itse kun valvoin koko yön ja kärsin pahasta olosta merellä.

Äitiä tuli nähtyä kesällä aika monta kertaa. Käytiin yhdessä kirppareilla, kaupoilla, siellä Ruotsissa, siskon luona, Kuopiossa, mökillä jne.

Öitä. Niitä kesäisiä öitä, jolloin aurinko ei laske ja kaikkialla on valoisaa ja niin rauhallista, eikä kenelläkään ole kiire mihinkään. Niitä tulee ikävä talven pimeinä iltoina.

2 kommenttia