keskiviikon kollaasi


Heippa. 

Täällä vietellään välipäiviä, jotka tänä jouluna on myös lomapäiviä. Samalla on ihana hetkeksi pysähtyä ja miettiä, että miten se joulu tänä vuonna menikään. 

Lähdettiin lauantaina vähän tuonne pohjoisemmaksi ja siinä lumipyryssä ajellessa odotettiin jo tulevia päiviä ja niiden ohjelmaa. Tiedossa oli sukulaisten seuraa ja hyvää ruokaa. Aatto vietettiin oman sukuni kanssa Kuopiossa Pilpan majalla. Mökki täyttyi ja ilta kului syöden ja toistemme seurasta nauttien. Pukki kävi tuomassa lapsille lahjoja ja meidän jo lähtiessä myöhään illalla pois jäivät muut vielä ulos piilosille. Seuraavat päivät olivatkin rauhallisia ja lähinnä syötiin ja oltiin. Nukuttiin pitkään ja otettiin päikkäreitä. Välillä vähän ulkoiltiin ja sitten taas syötiin lisää. Saunassa käytiin joka päivä ja iltaisin katseltiin hetki televisiota tai muuten vaan juteltiin. Tämä olikin itselleni ensimmäinen joulu "anoppilassa" ja hän itse muisteli omaa ensimmäistä jouluaan pois kotoa ja totesi silloin itkeneen puhelimessa, kun oli niin kova ikävä äitiä ja sitä oman lapsuuden kodin joulua. Tuntuihan se toki erilaiselta tämä joulu, mutta ihan yhtä tärkeältä ja hyvältä kuin muutkin joulut. Eilen illalla pyörähdettiin vielä omien vanhempieni luona ja isovanhempiakin ehditiin tervehtimään. Mukavia päiviä, mutta aika mukavaa se oli kotiinkin tulla. 

Omissa valokuvissani oli suurimmassa osassa sukulaisten kuvia, joten tämä kollaasi meidän joulupäivän lenkiltä. Aika valkea joulu me kyllä saatiin tänä vuonna! 

Täällä ei ihan vielä sulatella kinkkua vaan aiotaan hetki vielä sitä syödä. Saatiin vielä kotiin muutama joulutorttu ja porkkanalaatikkoa. Niitä konvehtejakin riittää vielä aika monelle kahvihetkelle. Nyt välipäivinä aionkin vaan nauttia lomailusta, lukea kirjoja ja jatkaa syömistä.

Sitä ennen vielä pikkuisen kaappien siivousta ja kaikkea sellaista, mitä ei muka arjen keskellä ehdi tekemään. Viimeistään huomenna sitten istahdan alas ;) 

Ruut

2 kommenttia

 1. Ihana joulu teilllä ollut ja kauniit valkeat maisemat. Täällä joulu sujui myös mukavasti ja nopeasti, ilma vaan oli kovin sateinen!
  Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se joulu sieltä aina tulee vaikka olisi ilma millainen tahansa. Huonommilla ilmoilla voi sitten keskittyä niihin ihaniin sisäjuttuihin, kuten vaikka lukea kirjoja tai vaan syödä :) Toivottavasti tekin vielä saatte hetken lomailla ja sitten taas innolla kohti seuraavaa vuotta.

   Poista