Kello joka liikuttaa
Jos haluaa päästä ylös sohvalta tai edes hetkeksi ulos, niin kannattaa hankkia koira. Meidän Lakka pitää huolen siitä, että joka päivä ulkoillaan. Yleensä silloinkin, kun ei sinne haluaisi. Välillä arkipäivät tai etenkin ne illat on vähän vaikeita, kun kumpikin haluaisi pienen hetken levätä ja koira vaatii ulos. 

Keväällä tuli olo, että haluan saada taas liikunnan elämääni. Ehkä sekin auttoi, että hääpukuun ei meinannut mahtua, ei sitten millään. Enkä muista, että kerroinko, etten oikeasti hääpäivänä pukuuni mahtunut. Istumatyö ja rakkaus herkkuihin tekee tehtävänsä. Kiloja on ehkä kertynyt muutama ylimääräinen ja se ei haittaa, ei sitten yhtään. Eikä sekään, etten ihan helposti siihen pukuun mahtunut, koska mulla on ompelija-äiti, joka osas ratkaista tilanteen. Kiloista viis, mutta se oma kunto, mihin se niin nopeasti katosi. Muistelen vain nykyään niitä aikoja kun tuli käytyä salilla ja lenkillä useamman kerran viikossa. 

Itse olen ihminen joka tarvii jonkun motivoimaan mua. Tässä tapauksessa se ei aina ole mies, eikä koira, vaikka molemmat osaa kyllä liikuttaa. Oli hankittava kello, joka kertoo mulle, miten paljon liikkua. Oman Suunto-kelloni löysin Torista, koska en halunnut siitä ihan kovin paljoa maksaa. Tämän halusin siksi, että kello kertoo mulle viikon liikuntatarpeeni (ja ilmoittaa myös lepopäivät). Se kertoo jokaisen liikuntakerran jälkeen liikutun matkan, sykkeen matkan aikana, kulutetut kalorit yms. Se myös ilmoittaa oman stressitasoni ja palautumiseni. Kellolla voisi seurata myös unta, mutta en tykkää nukkua kello kädessä. Muutaman kuukauden liikuin todella tunnollisesti juuri sen mukaan, mitä ohjeistettiin, mutta heinäkuun aikana vähän lipsuin ja laiskistuin. Miks se käy helpommin kun se reipastuminen? :) Nyt elokuussa olen onneksi taas jatkanut liikkumista. On ihan mielenkiintoista seurata, että mitä tapahtuu, jos noudatan tätä "ohjelmaa" vuoden loppuun saakka. Ehkä tulen sitten joulukuussa raportoimaan, että miten kävi. 

Uskon vakaasti siihen, että pienikin liikunta on hyväksi. Toki mun pitää liikkua sen mukaan, mitä pystyn milloinkin ja joskus on osattava myös levätä. Liikuntahetket on silti ihania. Itse otan vielä joka lenkille koiran mukaan, näin saadaan molemmat liikuntaa ja olla yhdessä onnellisia. 

Ehkä joku päivä minäkin taas jaksan liikkua paremmin ja olen hyvässä kunnossa, kovasti sitä toivon. Jostain se on aina aloitettava. Millaisia keinoja teillä on? Mikä saa teidät liikkumaan ja pysymään kunnossa? 

Liikunnallisia hetkiä ihan jokaiselle. Itse lähden vielä viemään koiran ulos, koska mun päivän tavoiteaskelista puuttuu 700 askelta ja ne tulee hyvin täyteen meidän iltalenkillä. 

Ruut

1 kommentti

  1. Mulla on sama Suunnon kello ja on kyllä hyvä motivaattori. Toivottavasti syksy tarjoaa meille kauniita lenkkeilysäitä!

    VastaaPoista