keskiviikon kollaasi

Päivä Nokkakivessä


Tätä päivää oli odotettu talvesta saakka. Lauantaina aamupäivällä siskoni perhe ajoi pihaan ja takapenkillä odotti kaksi onnellista valmiina viettämään mukavan päivän huvipuistossa. Meillä täällä Laukaan puolella kun on ihan oma huvipuisto, Nokkakivi. Jyväskylästä Nokkakiveen ajaa noin 20 min. Puistossa on aika paljon erilaisia laitteita kokoonsa nähden ja suurin osa sellaisia, mihin en enää itse menisi vaikka maksettaisiin. Pienenä Särkänniemessä tuli käytyä ihan jokaisessa laitteessa ja vannottua, ettei minusta koskaan tule aikuista, jolle tulee muka helposti paha olo. Lauantaina onnekseni huomasin, että vielä on aikuisia joille sitä ei tule. Monet laitteet kun olivat sellaisia, mihin pienemmätkin pääsivät, jos vain aikuinen mukana oli. A sai isompien rannekkeen. Hän ei laitteita pelkää ja taisi olla aika mones huvipuisto tänä kesänä. B alle metrin mittaisten rannekkeen, mutta parhaimmat tuuletukset ja naurut tulivat juuri niissä hurjimmissa yhdessä vanhemman kanssa. 

Nokkakivestä löytyy mm. Mörkömetsä. Sinne on mahdollisuus ostaa kartta, jonka avulla suunnistetaan metsässä ja kohdataan kaikenlaisia pelottavia juttuja. Meillä oli mukana kartta jo aiemmilta vuosilta. Laitteista löytyy niin karusellia, isoa vuoristorataa, kummitusjunaa ja paljon paljon muita. Keskellä puistoa on pieni vesireitti, jossa voi omalla kanootilla soudella. Tämä tuntuu ainakin näitä poikia kiinnostavan vuodesta toiseen ja siellä mentiin monta kierrosta. Paremman esittelyn huvipuistoista löydät täältä. 

Itse olin pari vuotta sitten täällä ensimmäisen kerran mukana ja tykkäsin siitä, että puistossa on jotenkin tosi rauhallinen tunnelma, vaikka nytkin lauantaina ihmisiä oli todella paljon. Laitteisiin ei tarvitse jonottaa kovin kauaa ja puistosta löytyy monenlaista kivaa tekemistä perheen pienimmistä ihan aikuisiin saakka. Ehkä ihan ilman lasten seuraa en osaisi puistoon mennä, vaikka toisaalta voisihan sitä joku ilta käydä sieltä hattaran hakemassa ;) Yksi päivä huvipuistossa kyllä jotenkin tuntuu kuuluvan kesään. No, en ihan kamalasti valittaisi vaikka en sinne joka kesä pääsisikään, mutta voin silti Nokkakiveä lämpimästi suositella :) 

Päivän päätteeksi puistosta lähti yksi tyytyväinen ja onnellinen kivasta päivästä, yksi kiukkuinen ja väsynyt toinen vain väsynyt, yksi pahoivoiva ja yksi, joka muistelee tätä päivää vielä pitkään. Kiitos ihanasta päivästä mun omat rakkaat. Teidän kanssa olo on aika onnellinen!

Ruut

Ei kommentteja