Mökki Kiirunassa


Menomatkalla ajettiin siitä vain ohi. Samalla kun naurettiin navigaattorille, joka ilmoitti kilometrin välein tulevasta liikenneympyrystä, josta pitäisi jatkaa Lombololedenille. En muista, missä olisi aiemmin ollut noin monta liikenneympyrää peräkkäin. Pysähdyttiin Kiirunassa vessatauolla. Minä vessassa ja mies turvana mukana, pakotettuna joka kerta. Sitten ihan sattumalta paluumatkaa suunniteltaessa löytyi juuri Kiirunasta kiinnostava majapaikka. Tornionjoen rannalta vähän syrjäiseltä leirintäalueelta pieni mökki hienolla maisemanäkymällä. Niin tekstissä luvattiin ja sitä myös saatiin.. 

Tämä pieni punainen mökki oli jotenkin aivan ihana. Ei siellä ollut muuta kuin sohva, pieni pöytä, pieni tila kahvinkeittimelle ja astiolle ja vessa. Ei sitä oikeastaan muuta kaivannutkaan. Se mikä teki vaikutuksen oli ikkunoista avautuva maisema. Tämä mökki olikin puoliksi ikkunaa. Levitettiin äkkiä sohvasta meille sänky ja kaivettiin sohvan sisästä esiin erittäin pehmeät peitot ja tyynyt. En muista millä mökillä olisin näin paljon ikkunasta ulos tuijotellut. Pyysin ettei laiteta edes yöksi verhoja ikkunan eteen vaan halusin nähdä ulos, jos sattuisin heräämään. 



Maisema oli todella rauhoittava ja kaunis. Tämä leirintäalue sijaitsee tosiaan n.20 min päässä päätieltä. Tie on lopussa pientä hiekkatietä. Alueella näytti olevan monenlaisia mökkejä, muutama tynnyrisauna ja poreamme. Meidän oma mökkimme taisi olla se kaikista pienin. Mökkiin sai halutessaan pienestä lisämaksusta aamupalan, joka tuodaan korissa kuistille odottamaan. Itse löysin makapaikan Airbnb kautta, joka on ollut tänä kesänä meidän matkoilla ahkerassa käytössä. Olin aina haaveillut yöstä sellaisessa lasisessa iglussa tai muussa vastaavassa ja tämä oli omasta mielestäni tällainen vähän edullisempi versio siitä. Ei ihan taivasta näkynyt mökistä, mutta ajattelin, että idea on sama, koska luonto tuntui olevan todella lähellä. Voin kuvitella, että tuolla on kaunista ihan kaikkina vuodenaikoina! 



Olen sanonut usein, että jos me joskus hommataan mökki niin haluaisin jonkun ihan pikkuisen. Sellaisen, jossa voi rentoutua ja olla ja jossa ei ole hirveästi siivottavaa. Ehkä se voisi olla juuri tällainen. Mökki, jossa tuntuu, että koko sisin lepää. Asiaa auttoivat tietenkin mun kaupasta ostamat Ruotsi-makeiset. Pakko ostaa joka reissulla joitain juttuja, mitä ei täältä meiltä saa. Toisaalta taas ne jo aiemmin mainitsemani pehmeät peitot. Airbnb majoituksissa ollessamme lähes jokaisessa on pyydetty jättämään petivaatteet oven viereen, muuta siivousta ei ole tarvinnut tehdä. Tämä taas aiheutti sen, että otin kuvan ihanista pehmeistä peitoista ja niiden merkeistä ja pienen googlettamisen jälkeen meillä on nyt kotona samanlaiset. Ihanat pehmeät peitot, ei tee mieli nousta sängystä ollenkaan. 



Nyt ollaankin oltu jo kotona reilun viikon verran. Loma oli ihana ja tulen kirjoittamaan siitä vielä lisää myöhemmin. Tänään on saunapäivä ja hiljalleen olisi käännettävä rytmiä ja mentävä nukkumaan vähän aiemmin. Aloitin tänään taas työt, mutta se ei haitannut yhtään. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että oli saanut levätä kunnolla, joten toive kesäloman suhteen toteutui. 

Oikein mukavaa tiistaita myös teille. 


Ruut


3 kommenttia

 1. Anonyymi7/31/2019

  voi miten ihanan näköinen paikka! ja näin väsyneenä myös nuo pehmeät peitot kuulostaa unelmalta :D minkä merkkiset ne siis oli, mua alkoi kiinnostaa myös uudet peitot!
  Marie

  VastaaPoista
 2. Oi, miten söpö pieni mökki ja huikeat näköalat. On muuten totta, että ei sitä muuta tarvitsekaan kuin pienen tilan, maisema ja rauhoittuminen mökillä on tärkeintä.
  Teillä on ollut mukava reissu!

  VastaaPoista
 3. Eikä, aivan ihana paikka! Munkin haave olisi loma jossain niin pienessä, ettei siellä mahtuisi suorittamaan mitään muuta kuin lepäämistä ja korkeintaan lukemista. Ehkä vielä joskus...

  VastaaPoista