Retkihommia


Sunnuntaina soi aamulla puhelin. Vastasin ja sieltä kuului "Te lähdette meidän kans retkelle". Eipä tarvinnut meidän miettiä, että mitä sunnuntaina tekisi, kun tuli noin selkeät ohjeet.

Pakattiin eväät ja koira mukaan ja ajeltiin siskon luo tuohon ihan naapuriin. Otettiin sieltä yksi lapsi kyytiin ja käytiin lähikaupassa hakemassa täydennystä eväisiin.

Ajeltiin LaukaanTarvaalaan, missä ollaan välillä käyty retkeilemässä. Siellä on kiva retkipaikka missä on kota ja ranta. Paisteltiin makkarat ja pihvit ja nautittiin siitä, että lapset ja koira saivat juoksennella vapaasti. Kaikki kolme tosin innostuivat kävelemään rannan jäätiköllä ja me aikuiset huudeltiin vuorotellen, etteivät menisi syvemmälle. Lakka raukka kylmettyi jo hyvinkin äkkiä ja oli loppu reissun ajan mieheni takin sisässä nuotion läheisyydessä. Mulle onkin tullut tässä tällä viikolla muutama paketti Lakalle talvivaatteita ja meidän pukemiset nykyään tuo mieleen entisen työn päiväkodissa. Toinen yrittää juosta karkuun tai makaa maassa tassut suorana, ettei vaan saa paitaa päälle. Toki ymmärrän, ettei koira tykkää vaatteista, mutta mitäs on noin pikkuinen ja kylmäinen. Tilasin tossutkin, mutta niitä en oo saanu vielä jalkaan laitettua.

Pikkuinen koira nautti silti retkestä ja niin nautittiin me muutkin. En edes muista, että milloin viimeksi oltiin retkeilty. Tuntuu, että aina on meistä toinen jossain flunssassa tai sitten on menoa ja välillä on viikonloppuja, että haluaa ottaa ihan vaan rauhallisesti. Olin itse nyt flunssainen, ollut jo viikon. Ulkona oleilu tuntui silti hyvältä ja retkipaikka valittiin sen mukaan, ettei paljon käppäillä tarvinnut. Flunssa on ollut sen verran sitkeää, että jouduin kesken viikkoa olemaan muutaman päivän töistä pois, mutta ehkä tämä nyt hiljalleen hellittää. Toivottavasti te olette voineet vähän paremmin.

Huomenna onkin taas jo perjantai, joten oikein mukavaa alkavaa viikonloppua sinne teille. Ja hei, suosittelen metsään menoa aina kun se vain mahdollista on. Pienellä retkellä kun unohtuvat kaikki ne arkiset murheet ja stressit ja maistuuhan ne kahvit siinä nuotion äärellä aina vaan tosi hyvälle.

Seuraavia retkiä odotellesssa.

Ruut

Ei kommentteja