Päivä Imatralla

Kun puhutaan matkailusta tulee yleensä mieleen heti ulkomaat ja kaikki lämpöiset paikat. Kotimaassakin matkaillaan useimmin kesäaikaan. Muutama viikko sitten meidän pienellä reissulla huomasimme taas, että aika monesti puhe alkoi sanoilla "Täällä on varmasti kaunista kesällä".. 

En tiedä miksi, mutta taas oltiin reissussa just sellasena hyvinkin talvisena ja kostean kylmänä päivänä. Plussaa tietysti se, että näillä matkoilla sitä saa olla aikalailla kaksin. Ei ole tungosta missään ja voi rauhassa vähän pussailla missä vaan ja oikeasti keskittyä siihen toiseen ;) Kuten viime talvena Porvoon reissulla me oltiin majapaikan ainoat asiakkaat. 

Tälle matkalle mulle oli annettu tehtäväks tutkia vähän matkakohdetta ja päättää, että mitä halutaan tehdä ja missä käydä. Ihan jo siks, että mulla sitä aikaa on. Imatra oli mulle ennestään ihan vieras paikka, mutta sieltä kuvia selaillessa tuo näissäkin kuvissa näkyvä linnamainen rakennus näky olevan se mikä piti ainakin nähdä. Vieressä menevästä valtavasta koskesta en siinä vaiheessa tienny mitään. Kaikki vanhat rakennukset viehättää ja eipä täällä Jyväskylässä ihan tuollasia näy. Wienissä asuessakaan en tainnu niistä ihan tarpeekseni saada. Uskaltauduttiin myös rakennuksen sisään ihan vaan huomataksemme, että se oli hotelli. Tässä vinkki vähän erilaiseen majoitukseen. Kukapa ei haluaisi välillä yöpyä linnassa! Koski Valtionhotellin vieressä oli myös aika vaikuttava. Vaikka olenkin itse kahden kosken välissä kasvanut ei ne ihan näin suuria olleet ja tässä kyseisessä koskessa en uskaltas testata, että kuinka pitkälle voi uida ettei virta vie mukanaan. Vettä tuolla nyt ei ollut, mutta voin vaan kuvitella sen pauhun, kun remontti on valmis ja vesi taas pääsee luukuista koskeen virtaamaan.

Tämän Imatran Valtionhotellin ja kosken lisäks käytiin yhdessä museossa, jonka opastetun kierroksen jälkeen saatiin vielä kakkukahvit. Kaikkiaan mukava päivä ja on se vaan kiva löytää Suomestakin itselleen uusia paikkoja. Voin siis lämpimästi suositella matkailua täällä kotimaassa ja näin talvella. Pitää vaan muistaa itse pukeutua lämpimästi tai sitten olla hyvin lähellä matkakumppania.. 

Ruut

Ei kommentteja