keskiviikon kollaasi


Ajatuksia ja hetkiä yhdestä illasta tällä viikolla. On ollut aikaa taas ajatella. Teidän ja itseni onneksi huomenna taas töihin ;) 

Tässä teille muutama ajatus omasta paikasta. Ehkä joskus se oma paikka voikin olla tunne sisimmässä. Tässä ja nyt on hyvä olla. 


siinä me istutaan yhdessä sohvalla. takana työpäivä ja sairaspäivä. molemmat hieman väsyneitä. nyhjötetty sisällä jo monta viikkoa. ihmeellisen rauhallista siihen nähden. toinen ei vielä ärsytä, vaikka muita ei ole nyt tullut nähtyä. viikot ja viikonloput vain me kaksi. ulkona ilta pimenee ja kuu loistaa taivaalla. on vähän pakkasta, mutta se ei haittaa. sisällä on lämmin. yhdessä saman viltin alla. leikitään ajatuksilla ja haaveillaan. välillä kinastellaan ja ollaan molemmat oikeassa. laitetaan seuraamamme sarja taas pyörimään.

otan puhelimen käteeni. huomaan, että olen saanut viestejä. puhelin on ollut äänettömällä, kuten aika monena iltana nykyään. luen siihen tulleita viestejä. hymy nousee huulilleni. paras ystäväni, sukulaiset, perhe ja ystävät eri elämäntilanteista. muistuttavat, että siellä ovat. kertovat omia juttujaan ja kyselevät kuulumisia. samalla kun kerron tuolle toiselle ne parhaat palat ja näytän hauskimmat kuvat, puhelen suunnitelmistani ja siitä, mitä seuraava viikkoni pitää sisällään. toinen kuuntelee ja vastaa, jos jaksaa. välillä keskittyy omiin ajatuksiinsa ja juttuihinsa. 

siirryn hetkeksi pois sohvalta keittiöön. haluan laittaa meillä jotain iltapalaa. pilkon vihanneksia lautaselle ja voitelen leipiä. pistän vettä kiehumaan ja laitan teetä. hänelle enemmän maitoa ja itselleni vain pieni tilkka. kaapista nappaan mukaani vielä irtokarkkeja. niitä joita käytiin iltapäivällä kaupasta yhdessä ostamassa. hänelle makeat, minulle kirpeät. noitapillit jaetaan tai yleensä se syö kumpi ensin ehtii.

siirryn sohvalle. toinen nostaa päätään. hymyilee huomattuaan tarjoilut. syödään hiljaa omissa ajatuksissamme. toinen antaa pusun ja kiittää. siirryn lähemmäksi ja painaudun aivan kiinni. laitan silmät kiinni ja hengitän. muistelen menneitä vuosia ja kaikkea, mitä on tullut koettua. elämäni ihmisiä. odotuksia, unelmia, haaveita, pettymyksiä ja kaikkia ilon ja onnen hetkiä. ajatuksia virtaa ja osaa pohdin ääneen. siinä lähellä tuttu tuoksu ja lämmin syli. mitä ihmettä tein oikein, miten kaikkien tapahtumien jälkeen ollaan tänään tässä. en olisi arvannut, että näin voi oikeasti käydä. en uskonut, vaikka jotkut niin sanoivatkin. vuosi sitten meistä tuli virallisesti avopuolisoita. paljon on tähän vuoteen mahtunut. opettelua, oppimista, kyyneleitä ja naurua. varmasti yksi elämäni opettavaisimmista vuosista. 

laitetaan televisio kiinni ja siirrytään nukkumaan. käyn pesemässä kasvot ja lääkitsen itseni. pyydän vielä toisen laittamaan minulle silmätipat. makaan hetken näkemättä mitään ja toinen hyökkää kutittelemaan minua. osaan arvata sen ja olin jo varuilta kietoutunut peittoon aika tiukasti. saadaan aikaan pikkuinen riita ja käännän pääni pois. päätän nukahtaa. toinen kaappaa kainaloon ja sanoo hyvät yöt. unohdan kiukun ja suljen silmäni. toinen valvoo vielä hetken ja viimein ollaan molemmat unessa. 

tänään tässä on hyvä. sisällä asuu onnellisuus ja sydämessä on rauha. minusta tuntuu, että olen löytänyt oman paikkani. 


Ruut

4 kommenttia