Keskiviikon kollaasi


Piti ihan hetken miettiä, että onko tänään tosiaan vasta keskiviikko. Onhan se. Tuntuu, että tämä viikko on ollut niin pitkä ja loppua ei näy. Tässä kumminkin vielä hetkeksi viime viikonlopun tunnelmia. 

Vanhempieni koti on täynnä erilaisia pieniä yksityiskohtia. Tämä omakotitalo sijaitsee lähellä keskustaa viihtyisällä asuinalueella, jossa metsä ja järvi ovat muutaman askeleen päässä. Neljä huonetta, keittiö, olohuone, sauna ja vessa. Tilaa riittää vanhemmilleni hyvin, mutta toisaalta taas joskus viikonloppuisin tuntuu, että sitä saisi olla enemmänkin. Me "vieraat" ollaan onneksi totuttu siihen, että nukutaan lähes missä vaan, mistä tilaa milloinkin sattuu löytymään. Onhan se toisaalta mukavakin, että joitain sisaruksia paikalle sattuu yhtä aikaa, kun osan kanssa tapaamiset ovat lähinnä jouluna ja kesäisin. Meitä lapsia on neljä ja vain yksi meistä on tässä kodissa oikeasti asunut, mutta ihan kotoisa olo siellä silti tulee. Ainoastaan kokkaillessa meinaa välillä epätoivo iskeä, kun en löydä mitään välineitä, kuten joskus aikoinaan lapsuudenkodistani löysin. Itse käyn vanhempieni luona yleensä kerran kuukaudessa, joskus harvemmin. Välillä ollaan yötä ja välillä vain ohikulkumatkalla. 

Mietin, että jos minun pitäisi kuvailla tätä kotia jotenkin sanoisin, että se on kodikas ja tänne on hyvä tulla. Täällä tekee heti mieli keittää kuppi kahvia ja istua sohvalle selailemaan uusimpia lehtiä. Siinä samalla tietysti syödä lähes kaikkea, mitä kaapista sattuu löytymään. Tämän kodin herkkukaapin oven tietävät ihan ne pienimmätkin vieraat. Tänne tullessa et voi olla ihan varma, että onko tarjolla herkkujen lisäksi ruokaa, mutta viimeistään sillloin, kun astut ovesta sisään lähdetään kauppaan. Tässä kodissa ulkoillaan paljon ja tykätään istua hämärässä. Mieluiten vain takkatulen ja kynttilöiden valossa. Täällä kuuluu musiikkia, välillä niin kovaa, että puhuminen on mahdotonta. Rummut ja erilaiset levyt ovat kovassa käytössä. Silti suurimmaksi osaksi täällä on hyvinkin hiljaista ja rauhallista. Tässä kodissa saunotaan aika usein. Saunan jälkeen katselleen hetki televisioita tai valitaan joku elokuva, jota yhdessä katsotaan. Nukkumaan mennään ajoissa ja aamulla herätään usein ennen kukkoa. Tämän kodin läheltä löytyy monien sukulaisten koteja ja heitä saattaa tupsahdella ovista aina hyvinkin yllättäen. Silloin juodaan kuppi kahvia ja istutaan hetkeksi. Tämän kodin toinen asukas touhuaa taukoamatta ja toisella on aina aikaa kahville. Tässä kodissa viihtyisit varmasti sinäkin.

Mukavaa alkanutta marraskuuta. 

Ruut


4 kommenttia

 1. Koti, johon on hyvä tulla – ehkäpä kodin tärkein ominaisuus. <3 Kuulostaa ja näyttää todella ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla :) Meidän äiti tykkää sisustaa ja laitella kotia. Tuntuu, että aina löytyy jotain uutta, kun heille menee, jos ei muualta niin ainakin nukkekodista ;)

   Poista
 2. Ihanasti kirjoitettu! Tuli koti-ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vielä parempi olis ollu jos olisitte ollu mukana ;)

   Poista