(keskiviikon) remppa kollaasi


Kenelle muulle tämä menee keskiviikosta? Olihan se maanantai vapaa, joten nyt ollaan tavallaan yksi päivä jäljessä. Ihan oikeastihan oon jo erittäin tietoinen siitä, että huomenna on perjantai. Eilen oli tarkoitus kirjoitella jo, mutta kotiin tullessa aurinko paistoi niin lämpimästi, että ei vaan voitu olla sisällä. Ulkoilu venyikin hiihtoineen ja lenkkeineen sen verran pitkäksi, että saunan kautta teki mieli vaan jämähtää sohvalle. Lisäksi mua odotti täällä aika monta mun hyvää ohjelmaa nauhalla ja vietettiin ilta katsellen niitä.

Nyt kumminkin niitä remppajuttuja.

Meidän kylppäri on ollu tän muutaman vuoden asumisen jälkeen ainut huone, mistä en oo tykänny yhtään. Hyvässä kunnossa, mutta niin väärän värinen. Silloin isommassa rempassa oli pakko vähän valita, että remontoinko kylppärin vai keittiön, kun ei rahaa ollut molempiin. Siinä vaiheessa olin jo vuosia haaveillut ihanasta keittiöstä, joten valinta oli helppo. Joskus viime kesänä kuultiin jostain kaakelimaaleista ja mietittiin jo silloin, että joku viikonloppu voitais maalata kylppäri. Viikonloput meni ja ei vaan saatu hommaa aikaseks. Ennen pääsäistä äkkiä vaan päätettiin, että nyt tai ei koskaan. Hyvä päätös. Tähän hommaan nimittäin kannattaa varata oikeasti vapaita päiviä tai en mä tiedä, kuinka ahkeria te ootte ;)

Sitten vähän vinkkejä itse työhön.

Kannattaa alussa poistaa kaikki mahdollinen kylppäristä mikä nyt irti sattuu lähtemään. Sen jälkeen teippailtiin kaikki sellainen piiloon, mitä ei irroitettu ja lisäks tietysti katto yms, ettei maalia mene sinne.

Tämän jälkeen puhdistettiin seinät Nitorin maalarinpesulla. Suihkepullosta pesua seinille ja kuivaus. Pieni odottelu, että seinät kuivuvat ja sen jälkeen tela käteen. Maalina meillä oli V33 ja värinä vaaleanharmaa, joka kyllä lopputuloksena näyttää olevan ihan valkoinen. Telan piti olla sen verran pörröinen, että ylettyy myös laattojen väliin (huomatkaa ammattimainen remppasanasto). Maalista sen verran, että se kannattaa ostaa ihan vaan Prismasta. Hintaeroa rautakauppoihin tai muihin sellaisiin oli sen verran paljon. Maalia kuluu paljon, koska toinen maalauskerta on oikeastaan pakollinen, jos haluaa tasaisen lopputuloksen. Jouduttiin lähteä sitä lisää ostamaan ja onneksi vain Prisma oli auki ja siitä tämä hintaero huomattiin. Maalauskertojen välillä odoteltiin kuivumista vain muutamia tunteja, vaikka purkissa neuvottiin pidempään, mutta nopeasti se kuivui. Yksi päivä saatiin tähän kulumaan.

Seuraavana aamuna aloitettiin lattiasta. Sama V33 maali, mutta lattioille tarkoitettu versio ja värinä ihan tumma harmaa. Lattia piti pestä vielä erikseen vähän tujummalla aineella. Tähän pesuun on hyvä ottaa mukaan vaikka sellainen maton pesuun tarkoitettu harja, että saa varmasti kaikki liat irti. Pesun jälkeen taas odoteltiin kuivumista ja viimein päästiin maalaamaan. Kävin aluksi kaikki reunat läpi pienellä pensselillä, ettei maalia vaan mene juuri maalatuille seinille. Tämän jälkeen vaan telalla läpi loppu lattia. Huomattiin, että lattiaan tarvittiin ainakin meillä vähän pörröisempi ja pehmeämpi tela kuin seiniin. Lattian piti antaa kuivua 12h, joten vessaan ei ollut menemistä ihan heti.

Suosittelen muuten ottamaan teipit yms mahdollisimman nopeasti pois. Jopa jo maalauskertojen välissä. Ne nimittäin repivät maalin mukanaan hyvin helposti ja jouduttiin paikkailla reikiä aika paljon.

Näin jälkikäteen voin todeta, että kannatti ryhtyä hommaan. Oli aika mukavakin yhdessä puuhailla tuolla ja lopputulosta ollaan ihasteltu jo monena iltana saunassa istuen. Vielä pari viikkoa pitää välttää kovaa hankausta tms että maali varmasti pysyy, mutta ihan normaalisti jo saunottiin heti pari päivää maalaamisen jälkeen.

Täällä katselen juuri Kotoisa-ohjelmaa vähän samanlaisista tunnelmista. Toki ammattilainen on aina ammattilainen, mutta kyllä vaan meidän pieni remppatiimi sai myös ihan kivan lopputuloksen aikaan. Hyvä me :)

Ruut

4 kommenttia

 1. Wau, mikä muutos. Olen tuosta kaakeleiden maalaamisesta kuullut monelta positiivista palautetta, maalit ovat kuulemma nykyään laadukkaita ja kestäviä. Onnea uudesta kylpyhuoneesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos oli kyllä melkoinen. Mekin toivotaan, että nuo maalit nyt tuossa hyvin pysyis :)

   Poista
 2. Ihan mahtava muutos! Mä maalasin meijän vessan lattian tolla V33 lattiamaalilla melkein kaksi vuotta sitten ja on edelleen vastamaalatun näköinen :) Hyvät pohjatyöt kun tekee, niin kyllä nämä nykyajan maalit pysyvät. Toki märkätilasta mulla ei ole kokemuksia, joten kiva olisi kuulla esim. puolen vuoden päästä, miten teillä on tuolla kylppärissä pysynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luettiinkin sun blogista tuosta maalista just meidän maalausurakan aikaan. Tuli esiin kun googletettiin tai oikeastaan mies luki ja mä katoin, että mitä se lukee :D hihkasin vaan, että hei mä tunnen tuon ihmisen ;) Pitääkin muistaa kertoa, että miten maali kylppärin lattiassa pysyi..

   Poista