Keittiön Marimekot ja muutama ajatus kyläilystäEilen täällä oli pitkästä aikaa taas talo täynnä vieraita. Aamupäivä kuluikin keittiön puolella ja uunissa valmistui mm. teeleipiä ja pizzaa. Minulle on ollut aina tärkeää, että koti on sellainen, mihin vieraat ovat tervetulleita lähes milloin vain ja yritän mahdollisuuksien mukaan pitää paikat niin siistinä, ettei yllätysvierailutkaan ole mahdottomia. Tänne kauemmas muutettua ei vieraita ehkä ole niin usein pyörinyt, kuin keskustassa asuessa. Toisaalta taas ystävien elämäntilanteetkaan eivät aina välttämättä mahdollista kovin useille kyläreissuille ja tuntuu, että jokaisella on arjessa ne omat kiireensä. Mitä vanhemmaksi tulee niin sen pienemmäksi näyttää omakin elämänpiiri kutistuvan, mutta ajattelen, että se on jotenkin luonnollista ja kyllä sitä ehti silloin nuorena ihan tarpeeksi kyläillä ja mennä. Onneksi nykyään yhteydenpito on helppoa ja jos ei ihan kasvotusten pysty kaikkia ystäviä näkemään niin ainakin jotenkin tietää, että mitä heille kuuluu. Parasta on silti se, kun voi oikeasti nähdä ystäviään.

Ollaan tänä vuonna oltu siitä onnellisia, että aika monet meidänkin ystävistämme saattavat yllättäen poiketa tässä ohikulkumatkallaan. On niitä yhteisiä tuttuja ja sitten molempien omia kavereita. Välillä emännöidään ja välillä viihdytetään vieraita yhdessä tai sitten siirrytään omiin askareihin ja annetaan toisen nauttia ystävän seurasta. Se on aika mukavaa se ja ollaan kyllä oltu molemmat onnellisia näistä vierailuista. Toivottavasti vieraatkin ovat kokeneet olonsa tervetulleiksi. Vaikka olenkin sitä mieltä, että tarjottava ei ole se tärkein juttu vierailuissa ja en ole siitä kovin paineita ottanut. Toki nykyään leivon aiempaa enemmän ja kaapista löytyy muutakin kuin vain hapankorppuja. Tosin just noina hapankorppu-vuosina mun luona kävi joka päivä joku ;) Tuntuu silti ihan mukavalta, että on jotain pientä tarjottavaa. Toisaalta taas pienetkin suupalat näyttävät paremmilta kun pöytä on katettu kauniisti. Meidän kotona kaikki astiat ovat käytössä niin arjessa kuin juhlassa, mutta onhan se kiva, että vieraille saa laitettua pöydän nätiksi jo ihan vaan astioiden avulla. Kauniista astioista kun on vaan mukava syödä. Marimekon astioita on kertynyt jo aika hyvä määrä. Suurin osa on saatu lahjaksi, osa jo monia vuosia sitten. Päivittäisessä käytössä ovat olleet erittäin kestäviä ja toimivia. Jokaisesta tykkään todella paljon ja suosikkia on vaikea valita. Kyllä näitä vaan tulee päivittäin ihailtua jo pelkästään siksi, että keittiön hyllyssä osa on esillä ihan vaan kauneutensa vuoksi. 

Olenkin tainnut joskus kertoa, että näin kesäisin mun perinne on ollut käydä lapsuuden kotipaikkakunnalla paikallisessa Marimekon myymälässä tai siis pienessä putiikissa, joka myy näitä astioita. Välillä mielessä on joku astia, jonka olen halunnut jo kauan hankkia ja haluan ostaa sen juuri sieltä ihan vaan kannattaakseni näitä pieniä liikkeitä ja välillä, kuten tänä kesänä äitini vei minut sinne ja sain valita ihan minkä astian vain syntymäpäivälahjakseni. Joskus taas on mukava vaan katsella ja haaveilla. 


Toivon, että nämä astiat kestävät mukanamme vielä monet monet vuodet ja niistä saadaan nauttia monenlaisia ruokia ja herkkuja yksin, yhdessä ja vieraiden kanssa. 

Nämä kesät ovatkin sellaista vierailujen kannalta otollisinta aikaa ja nytkin voin vaan muistella eilistä ja sitä, miten ei ollut kiire mihinkään ja pystyi rauhassa vaihtamaan kuulumisia siinä pöydän ääressä, nauttimaan hyvästä seurasta ja juoda aika monta kuppia kahvia. Onnea on ystävät. 


Mites siellä, onko viikonlopuksi suunnitteilla kyläreissuja vai saatteko itse tarjota kyläpaikkaa muille? Se on nyt nimittäin taas kerran perjantai. Mukavaa viikonloppua ihan jokaiselle. 

Ruut

2 kommenttia

  1. Ihania astioita! Itse sekä majoitan että majoitun usein, mutta en tänä viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä niin kauniita myös omasta mielestä ja toivon, että kestävät vielä monta vuotta :)

      Poista