ja niin me leikittiin

vähän myöhässä oleva keskiviikon kollaasi


Aikeissa oli julkaista tämä jo keskiviikkona, mutta niin se vaan meni ohi. Samoin kun torstaikin. Täällä on tässä välillä leivottu korvapuusteja, otettu pyynnöstä selfieitä (A kuvissa), vietetty iltaa ystävien kanssa, retkeilty ja tietenkin leikitty. 

Leikitty enemmän kun pitkään aikaan. Kaksi päivää hoitohommia ja tää täti oli eilen illalla aika rätti.  Oli meillä kivaa, mutta jossain reilun 4h jälkeen siinä junaradan vieressä istuessa tuntu hetken, että mulla ei oo enää mitään sanottavaa. No, olihan mulla senkin jälkeen. Tiedän, ettei ihan joka hetki olisi tarvinnut leikkiä, mutta halusin kerrankin keskittyä niihin hetkiin ihan kokonaan. Kohtahan tämäkin kuvissa näkyvä kasvaa ja sitten ei enää tätin kanssa oleilu ehkä niin kiinnosta.

Kerranhan he ovat vain pieniä. A ja hänen pienempi veljensä B. Heräävät aamulla silmät tuikkien pomppimaan innoissaan viereen, että täti on siinä, soittavat ja kertovat tekemistään jutuista, muistuttavat kymmeniä kertoja mitä haluavat syntymäpäivälahjaksi, kiipeävät syliin ja halaavat samalla kun kuiskaavat korvaan hiljaa "ystävä tai minä rakastan sinua täti", muistavat luetella myös tätin ja tätin miehen tärkeitä ihmisiä luetellessaan, muistelevat menneitä yhdessä vietettyjä hetkiä ja odottavat innoissaan tulevia. On aika suuri onni asua lähekkäin ja jakaa yhdessä tärkeitä juttuja..

Toisaalta pieni B taas taitaa vielä senkin jälkeen jaksaa leikkiä. 16h leikkiä kun ei tainnu olla sekään tarpeeks ja tädin ehdottamat lepohetket ei kelvannu, vaan "mieluummin heikittiin".

Kyllä se silti vaan työstä käy ja en ymmärrä, miten meidän äitillä riitti puhti leikkiä meidän kanssa päivittäin. Kun oltiin lapsia niin monet tunnit päivästä käytettiin leikkimiseen, sisällä ja ulkona. Toisaalta me asutiin aika maalla ja siellä saattoi olla välillä pitkiäkin päiviä, jos naapurista kaverit ei jostain syystä kylään päässeet. Itse leikin vielä silloinkin kun olin 14. Osaksi siksi, että siskollani ja minulla on muutama vuosi ikäeroa ja hän pienempänä pyysi mukaan touhuihinsa. 

Nuo muutama vähän touhukkaampi päivä olivat kyllä mukavaa vaihtelua. Vaikka tänään onkin veto poissa on ajatukset silti jo tulevassa viikonlopussa ja sen suunnitelmissa. Uunissa paistuu toinen pellillinen teeleipiä ja pannussa tuoretta kahvia. Tästä on hyvä aloittaa tämä viikonloppu.  

Mukavaa viikonloppua myös sinne teille. Menee se sitten leikkien tai joissakin muissa puuhissa. 

Ruut


2 kommenttia

  1. Ihana lapset sulla ollut hoidossa! Arvokasta aikaa olette viettäneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä mukavia tyyppejä. Toki oon vähän puolueellinen sanoissani, mutta tässä seurassa saa kyllä hyvin ajan kulumaan ;)

      Poista