Treffi-ilta: Intia


Jo aiemmin blogiani lukeneet tietävät, että me vietetään täällä kotona välillä treffi-iltoja. Teemana eri maat. Tarkoitus on valita joku maa ja tehdä jotain siihen maahan liittyvää ruokaa ja katsella elokuva. Joulun aikaan tehtiin taas lista maista, joita voitaisiin käydä läpi vuoden 2018 aikana. Ajatuksena oli treffit kerran kuussa. Päivämääriä ei sovita ja maatakin voi vaihtaa, jos jossakin kaupassa sattuu jonakin viikonloppuna olemaan joku maa edustettuna tai jos juuri sinä viikonloppuna tekee mieli jotain muuta. Ei siis ihan hirveitä paineita, vaan tarkoitusena on viettää mukava päivä kaksistaan ja tehdä asioita yhdessä.


Vaikka sitä asuu yhdessä ja muutenkin kaikki arki-illat ollaan lähes aina vain kaksin niin ei sitä silti samalla tavalla arjessa pysähdy viettämään aikaa toisen kanssa. Välillä on siksi mukava järkätä jotain erilaista ja jotain mistä molemmat pitävät. Ei se kovin paljoa vaadi, että saatiin sunnuntaista jotenkin spesiaalimpi. Kyllä siinä yhdessä kokkaillessa tuli sellainen olo, että yhdessä tässä vaan edelleen elellään ja se on mukavaa se. Keskittyä hetkeksi ihan vaan siihen toiseen ja katsella miltä se oma parisuhde näyttää.

Mitään neuvoja tai ajatuksia en ala sen suhteen täällä blogissa jakamaan, koska jokainen pari on erilainen ja se mikä toimii meillä ei välttämättä toimisi yhtään muilla. Tämä laji taitaa muutenkin olla sellaista ikuista opettelua, jossa en toivottavasti koskaan tule valmiiksi. Ihailen pareja, jotka ovat olleet pitkään yhdessä ja voin vaan haaveilla, että joskus pääsen itse samaan. Vähän olen saanut vasta oppia millaista on rakastaa tai olla rakastettu tai millaista on yhteinen elämä toisen kanssa. Muistan alussa todenneeni, että onhan tää parempaa kuin koskaan olisin voinut aavistaa ja samalla eteen tulee niin paljon opettelua. Tätä ennen oon aina ajatellu olevani ihminen, joka on hyvinkin helppo asuinkumppani ja joustava kuin mikä, mutta kyllä sitä mussakin on monta puolta. Se, että muuttaa jonkun kanssa yhteen vasta monen yksin asutun vuoden jälkeen ei oo ihan niin yksinkertaista, mutta toisaalta taas äkkiä siihenkin tottuu ja nyt vaan mietin, että miten ihmeessä olen joskus edes uskaltanut asua yksin :)

No, siinä muutama mun oma ajatus tästä. Sitten niihin kokkailuihin. Löydettiin sattumalta lauantain kauppareissulta Intialaista ruokaa ja koska Intia sattui olemaan meidän maiden listalla niin päätettiin, että sunnuntaina on treffit. Oltiin hieman laiskalla päällä ja jälkiruokana meillä oli pullaa ja suklaata. Ihan varma en oo, että mitä Intiassa nautitaan jälkiruokana, mutta meille tuo kelpas. Teemaan sopivaksi leffaksi oltiin valittu Slummien miljonääri (joka ehkä oli sieltä jostain), mutta päädyttiinkin katsomaan kaksi kotimaista elokuvaa. Vielä olisi listalla 11 muuta maata, joten helmikuussa toivottavasti tulossa taas joku treffi-postaus ja jospa siihen saisin jo vähän jotain reseptiäkin. Nämä kun meni lähinnä vain ranskankermaa ja vettä lisäämällä ja riisit keittämällä.


Nyt ulos ja lenkille. Se on maanantai taas ja löhöilyt saa hetkeksi unohtaa.

Mukavaa alkanutta viikkoa.

Ruut

Ei kommentteja