kodin taulut



Tässä muutamana viikkona olen seurannut Suomen kaunein koti- sarjaa ja siellä raati ei ole niin innostunut tauluista, joissa on jotain tekstiä. Kiinnitin tähän huomiota myös Maria Veitolan ohjelmassa kun hän vieraili Saara Aallon kotona ja ihmetteli joka paikassa olevia tekstejä ja sitä, muistaako niissä olevat asiat paremmin, jos niitä päivittäin lukee. 

Meidän kotona on tauluja teksteillä. Jossain vaiheessa ajattelin, että liikaakin, mutta jotenkin vaan tykkään niistä. Osaan olen oikeasti jo vähän kyllästynyt ja etsin kovasti tilalle uusia kuvallisia tauluja, jossa saisi mielellään olla hieman väriä (tai en kovasti, vaan hyvinkin hitaasti, mutta jos sattuu tulemaan kohdalle niin sit tulee). Alunperin ajatuksena oli, että en halua aivan tyhjiä seiniä ja sitten taas tuollaiset pienet tekstit eivät pomppaa liikaa silmille ja käyvät sisustukseen kuin sisustukseen. Persoonallisuutta tulee sitten niillä vähän joka paikkaan laitetuilla valokuvilla ja kirjahyllyn kirjoilla. Kyllä olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että täällä jotenkin näkyy millaisia ihmisiä täällä asuu.

Jos homma ei olisi rahasta kiinni niin toki suosisin sellaisia ihan oikeita taideteoksia ihanine väreineen, mutta tällaisella hieman pienemmällä budjetilla se ei ole ollut mahdollista. 

Ihanista Desenion yhteistyön kautta saaduista julisteista, Ylva Skarpin ja Therese Sennerholtin teksteistä huolimatta mun lempparitaulu kotona on tämä kuvassa näkyvä. Se on ollut mukanani jo viitisen vuotta. On ihan vaan hukkapala alkuperäisestä taideteoksesta. Siskoni halusi silloin painaa pienen pojan jalanjäljet muistoksi ja tuo on se testiversio. Vieläkin muistan hetken ja sen onnen tuossa tilanteessa.

Mites teillä? Onko joku taulu/kuva ylitse muiden? 


Tähän lopuksi vielä ne meidän kodin tekstit. Niiden myötä toivotan teille oikein ihanaa alkanutta viikkoa. 

"personality"

"always kiss me goodnight"

"dreams are only dreams until you wake up and make them real"

"simplicity"

"you are lovely created with a purpose"

"bon appétit"

Ruut

6 kommenttia

 1. Olen kiinnittänyt ihan samaan asiaan huomiota kyseisiä ohjelmia katsoessani. Ja kieltämättä, kun niitä tekstitauluja katsoo telkkarin välityksellä, niin usein ne tuntuvat olevan vähän too much eivätkä oikeastaan tuo mitään lisäarvoa/kiinnostavuutta sisustukseen. Varsinkin ehkä S. Aallon tapauksessa. :) Vaikkakin ne kyllä ilmensivät hyvin ainakin toisen asukkaan persoonaa ja se on toisaalta aika olennaista sisustuksessa.

  Mä olen joskus reilut 10 vuotta sitten liimannut eteisen seinään tekstitarran, jota ilman pärjäisin tällä hetkellä vallan mainiosti. Muutoin sisustuksessani ei juuri tektejä näy, paitsi pari kehystettyä runoa ja jääkaapin ovessa muutama lapulle kirjoitettu ajatus ja joskus joku kortti/taulu tauluhyllyn asetelmassa. Niin ja muutama valokuvaprintti ja paperikassi, joissa on myös tekstiä. Yksi lempparini on juurikin valokuvaprintti, jossa lukee Leonard Cohenin lainaus "I'm planing a catastrophe". Niin, että taitaa sitä tekstiä löytyä jonkin verran täältäkin.:) Ne ei vaan ehkä niin pomppaa silmille, kun kaikki on aika simppeliä mustavalkoista tyyliä. Ehkä jonkun Ylva Skarpin julisteen voisin vielä kehystää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että telkkarista katsellessa ne taulut ei oikeasti tunnu ihan niin kivoilta, kun ite täällä kotona ajattelis. Ehkä täälläkin aletaan hiljalleen siirtyä kuviin ;) Tämän kirjoittaessani huomasin kauhukseni, että löytyy sitä tekstiä muualtakin kuin tauluista täältäkin :D

   Poista
 2. Mä itseasiassa kiinnitin huomiota samaan asiaan :) Meillä on vähentynyt tekstit hurjasti, yhdessä vaiheessa niitä tekstitarroja oli useampi, kun olivat niin kuuminta hottia :D Enää tarra ainoastaan pyykinpesukoneen yllä "Open 24 hours Self service" ja sekin aika turha, mutta eipä ole tullut otettua pois. Makuuhuoneen taulukollaasissa on nykyisin pelkkiä kuvia, mutta tuulikaapista löytyy se iso & -juliste. Ja täällä Rovaniemellä mulla on Ylva Skarpin Balance -juliste ja sitten leikkasin talteen muutaman lauseen viime vuoden 12 months of motivation -kalenterista ja ne pyörii mulla tässä työpöydällä etsien paikkaansa seinältä. Että kyllä ne tekstitaulut mun mielestä suomalaiseen kotiin sopii, kunhan ei mene ihan överiksi (niinkuin ehkä sillä Aallolla....) :) Ihan joka paikan ei tarvitse olla vuorattu teksteillä.

  VastaaPoista
 3. Aika moni on hiljalleen luopunut teksteistä, mutta ehkä muutama teksti ei niin haittaa ja ihania tekstejähän ne on! Sanoissa kun on tunnetusti voimaa :)

  VastaaPoista
 4. Meillä kodin suosikki taulu on vuonna 2010 meidän koirasta tehty uniikki maalaus "Meidän Edi". Muita suosikkeja on sitten painetut lasten käden/jalanjäjet. Yksi tekstijuliste odottelee kehysten ostoa Ikeasta "Oot niin ihana" ja se on tarkoitus laittaa pojan huoneeseen. Kummankin lapsen huoneessa on teksti taulut Deseniolta "I love you to the moon and back" ja ne on kyllä kans kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulostaa ihanilta teidän taulut. Noista ainakin tietää, että ketä kotona asuu :)

   Poista