mökkeilyä, sienipiirakkaa ja arvonta


Huomenta ja terveisiä täältä mökiltä. Eilen illalla tänne ajeltiin ihan vaan, koska kovasti teki mieli mökkeilemään. Illalla juhlistettiin vähän mun sairasloman loppumista ja avattiin laivalta ostettu kuohari ja syötiin karkkia ja sipsiä peiton alla samalla kun katsottiin Vain Elämää. Tänään sitten heräiltiin aika myöhään ja aamupalan jälkeen jatkettiin loikoilua. Tiedossa siis pari tosi rauhallista päivää ihan ilman mitään suunnitelmia. Mökillä on välillä parasta just se, että voi vaan olla ja nauttia.

 
Viikonlopun ruokia miettiessä tein meille mökille mukaan sienipiirakan. Sain ystävältäni kasan sieniä ja samalla hyvän reseptin piirakkaan. Tai ehkä enemmänkin vinkkejä, mitä siihen voisi laittaa. Tässäpä niitä myös teille. 

Sienipiirakka

kasa sieniä
pekonia
kermaviiliä
2 munaa 

valmis piirakkapohja

uunissa 200° reilu 30min

Muuten eväät sitten koostuivatkin lähinnä kaikista grillattavista ja isosta kasasta herkkuja ;) 


Herkuista kalenteriin. Vaikka täällä ollaankin just nyt tällai aika rennosti on syksy tuonu mukanaan myös sen, että kalenteri alkaa täyttyä monenlaisista merkinnöistä. Itse olen edelleen käyttänyt tuollaista paperista kalenteria jo ihan senkin takia, että välillä on mukava ottaa kynä käteen ja kirjoitella erilaisia juttuja. Toki meillä on kotona myös seinäkalenteri, johon merkitään molempien pakolliset menot ja siitä on sitten kätevä tarkistaa, että mitä toisella milloinkin on. 

Muistan jo lapsena, kuinka sitä odotti uusien kalenterien ilmestymistä. Itse tykkäsin ostaa kalenterin aina vuodenvaihteessa, vaikka suurin osa uusista kalentereista tuleekin syksyisin ja on ajoitettu juuri kouluvuoden mukaan. Uudelle vuodelle minulla on tilauksessa ja uusi kalenteri ja sitä olen hetken jo odotellut. Yhtenä päivänä posti toi mukanaan tällaisen kauniin pienen Anno Dominin kalenterin vuodelle 2018, joka siis itselleni ylimääräinen. Ajattelin heti blogini lukijoita. Ehkä siellä on joku muukin, joka täyttelee kalenteria tai tietää jonkun, joka sellaisesta ilahtuisi. Itselleen tai lahjaksi. Mukaan arvontaan pääset instan puolella (@ruuttig). Käy tykkäämässä kuvasta ja kalenteri voi olla sinun. Aikaa osallistua on tämän viikonlopun verran. Arpaonnea jokaiselle ja kovasti toivon, että tällainen kalenteri jollekin teistä tarpeen olisi :) 


Nyt kumminkin unohdetaan ne merkinnät hetkeksi ja siirryn tuon toisen kainaloon. Siinä jos missä on hyvä olla tämä viikonloppu. 

Rentoja hetkiä myös sinne teille!

Ruut

4 kommenttia

 1. Kiva postaus! Tuohon kalenteri arvontaan en päässyt osallistumaan (käyttäjätili yksityinen). Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instan käyttäjätilin olenkin halunnut pitää yksityisenä, mutta kyllä sinne nytkin taas pyyntöjä tuli, jotka tietenkin hyväksyn. Olen ajatellut, että kyllä sinne silti tiensä löytää, jos vain haluaa :) Ajatuksena oli jossain vaiheessa tehdä blogille oma instatili ja sellainen onkin, mutta toistaiseksi en ole sitä muistanut käyttää :)

   Poista
 2. Meilläkin täällä suppilovahveropiirakka otettiin hetki sitten uunista. Metsässä samoaminen on kyllä syksyn parasta antia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin minulle ensimmäinen kerta, että jotain sienistä tein. Tiedä, millainen kokki täällä vielä syntymässä on ;) Metsään taidan lähteä nytkin :)

   Poista