syksyn ensimmäinen retkiViimeiset viikonloput olivat täynnä monenlaisia menoja. Reissut ja matkat ovat kivoja, mutta välillä sitä kaipaa niitä tavallisia kiireettömiä hetkiä kotona. Lauantai kului rauhallisesti kirjaa lukien ja elokuvia katsellen. Eilen ulkona näytti sen verran kivalta, että päätettiin lähteä retkelle. Ensimmäinen ongelma on tosin aina se retkipaikan valinta. Onneksi oma blogi toimii siihen apuna ja kuvien avulla muistaa lähialueen retkipaikkoja vähän paremmin. Me aina mietitään yhdessä, että mitä retkeltä kaivataan. Kuinka pitkästi halutaan kävellä? Halutaanko syödä jotain? Onko tarvetta rannalle? Miten pitkälle halutaan ajaa autolla vai tarvitaanko autoa ollenkaan? 

Eilen etsittiin paikkaa, missä nauttia sunnuntain lounas ja ihan pelkän metsän sijaan kaivattiin järven lähelle. Retkipaikaksi valittiin Laukaan Tarvaalan ranta. Sieltä löytyy kiva nuotiopaikka. Rantakin on uimaranta, joten uimaan olisi päässyt, jos olisi halunnut ;) Itse istuskelin ihan mielelläni siinä rannalla. Muutama lapsi kävi uimassa  meidän siinä eväitä syödessä ja tuli kyllä hetkeksi ihan kesäinen olo. Syksyn ensimmäinen retki oli kyllä kelien puolesta hyvinkin onnistunut. Tykkään ihan tosi paljon näistä syksyisistä aurinkoisista päivistä. Ilma tuntui ihanan raikkaalta ja kaikkialla oli niin kaunista. Siinä rannalla istuessa mietin mennnyttä kesää ja oikeastaan koko mennyttä vuotta. Oltiin nimittäin tuolla rannalla melkein tasan vuosi sitten viimeksi ja onhan tässä monenlaista sen jälkeen tapahtunut. Aika monta retkeä myöhemmin siinä sitä vaan istuttiin ja olo tuntui ihan mukavalta.  Kotimatkalla keräiltiin vähän puolukoita ja se tuntui sen verran helpolta, että koukattiin kodin kautta hakemaan hieman isompi sanko mukaan ja lähdettiin vielä iltapäiväksi metsään. Teille muillekin vinkkinä, että nyt niitä puolukoita sieltä saa. Ainakin täällä tuntuu, että metsä on niitä pullollaan. Ehkäpä loppuviikosta pitää tehdä niistä joku herkku, mutta tänään keskitytään siihen ei niin mukavaan puuhaan, eli marjojen siivoamiseen.


Tänään tiedossa muutenkin sisähommia. Syksyn ensimmäinen flunssa saavutti minutkin ja viime yö oli aika tuskallinen. Siitä onkin kauan, kun viimeksi on näin kipeä olo ollut. Nyt kumminkin keittiön puolelle. Mielessä pizza ja tuoreet sämpylät. Pieniä kokkailuja näin viikon aluksi. Toivottavasti sielläkin on saatu nauttia mukavasta viikonlopusta. 

Muistutan vielä, että käykäähän osallistumassa edellisen postauksen arvontaan. Ihan kovin moni sinne ei ole vielä osallistunut, joten voittomahdollisuudet ovat aika hyvät :) Aurinkoista tätä viikkoa ihan jokaiselle. 

Ruut

4 kommenttia

 1. Viikonloppu olikin mitä ihanin ulkoilun kannalta. Toivottavasti syksy jatkuu yhtä kauniina pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä toivotaan täälläkin, mutta keski-suomessa sataa ja sadetta on luvattu aika paljon, joten saa nähdä mitä tapahtuu..

   Poista
 2. Ihanan raikkaita ja elämänmakuisia kuvia!
  Tulin, näin, ihastuin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuollaisina oikein aurinkoisina päivinä on kyllä valokuvaaminenkin todella helppoa :) Kiitos Marika :)

   Poista