Keskiviikon kollaasi

Ilo


Miksi se tuntuu välillä olevan jossain ihan muualla? Miksi on aikoja, että on helpompi käpertyä vain itseensä ja huomata ne kaikki huonot asiat elämässään? Miten voi taas olla iloinen? Mistä kaivaa ilo, kun elämässä asiat menevät aina vain huonompaan ja huonompaan suuntaan? Entä osaanko olla iloinen toisen puolesta, jos itselläni on asiat huonosti?

On iloisia kausia ja sitten niitä vähemmän iloisia. Vaatii aikamoista taitoa löytää iloa, kun ollaan siellä vähemmän iloisen puolella. Joskus sitä havahtuu siihen, että on mennyt jo pitkiäkin aikoja, että viimeksi oikein kunnolla nauroi. 

Yksi ihminen kertoi, että pitäessään tarpeeksi kauan kynää suussa alkaa viimein hymyilyttämään, joskus jopa naurattamaan. En ole kokeillut, mutta jo suupielten asennosta voisin olettaa, että siinä saattaisi olla perää. 

Voisin kuvitella, että me Suomalaiset tarvitsisimme aurinkoa, mutta onko kesä automaattisesti pilalla, jos ei sellaista tule? Entä jos joka ikinen aamu lopun kesää vaan sataa? Onko ilo säästä riippuvainen? 

Ja ei, ei täällä olla just nyt kovin surullisia. Välillä kyllä, mutta harvoin edes koko päivää. Iltaisin ennen nukahtamista on mielessä aika monta iloista asiaa ja joskus niitä on hyvä ihan pysähtyä miettimään. 

Mun viikon iloja olivat mm. 

ystävän luona vierailu, iltaiset lenkit rannalla, maanantain pizzahetki siskon kotona kera vanhempien, ajatukset tulevaisuudesta, olohuoneen uusi ilme kesämaton myötä, turvallinen ja auttavainen käsi, puhkeamassa olevat tulppaanit, ystävän tarjoamat ilmaiset liput elokuviin, päiväunet, saunominen viikon "kiellon" jälkeen, koukuttava kirja, kiitos entisestä työstä yhden lapsen vanhemmalta, kahvi ja sen maku, onnistunut valokuva, viesti ystävältä, lisääntynyt vihreys ulkona ja se, että ne särkylääkkeet vie sen kamalan hammassäryn mennessään ;) 

Sitä mä toivon, että vaikka ei aina oo niin helppoa tai sitten elämä tuntuis olevan vaan liian arkista, niin niitä hyviä juttuja jaksais huomata ympäriltään. Kyllä jokainen tietää, ettei tää elämä oo ihan pelkkää iloa, mutta pienikin iloinen hetki välillä tekee tästä arjesta vähän mukavamman. Tällaista tuli tänään mieleen, kun tuota kuvaa katselin.

Kuvissa yks iloisimmista tyypeistä mun elämässä. Hänellä on hymy herkässä.

Iloista keskiviikkoa!

Ruut2 kommenttia

 1. Anonyymi5/31/2017

  Ihania ilon aiheita siellä! Kyllä niitä löytyy vaikka kuinka paljon, kun vaan pitää mielen avoimena!

  Iloa loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Ehkä välillä joutuu pinnistämään vähän enemmän, mutta ei ne sieltä silloinkaan mihinkään häviä :)

   Poista