Kätköilyä


Viime sunnuntaina ennen alkavaa viikkoa haluttiin tehdä jotain kivaa. Mietittiin vähän aikaa, että mihin mentäisiin ja Hyyppää tuli mieleen. Joskus talvella sinne viimeksi ensimmäistä kertaa kavuttiin. Vuorelle on hieman leveämpi ja kenties loivempikin polku (jos kääntyy vähän ennen parkkipaikkoja oikealle), jota on hieman helmpompi kiivetä. Kyllä siinä silti kuuma ehtii tulla, mutta maisemat siellä päällä ovat kipuamisen arvoisia. Hyyppään vuori löytyy Laukaan kunnasta läheltä Savion kylää. 

Iltapala maistui erityisen hyvältä näissä maisemissa ja aurinko paistoi todella lämpimästi, kun siinä kallion kielekkeellä istutiin. Suosittelen käymään täällä. En olisi osannut arvata, että silloin joskus reilu vuosi sitten aloitettu geokätköiy johdattaisi meitä ties minkälaisiin paikkoihin. Kätköjä ei nykyään tosin kovin usein jakseta hakemalla hakea tai jos löydetään niin usein ne unohdetaan merkitä. Hyvin usein kätköt on laitettu paikkoihin, jossa on jotain oikeasti kivaa nähtävää. Me ollaankin lähes aina retkiä suunnitellessa avattu kätkökartta ja päätetty sen mukaan, että mitä halutaan nähdä ja minne mennä. Siinä vuorille kavutessa, metsässä rämpiessä, kätköä etsiessä tulee sitten liikuttua mukavasti ja jotenkin huomaamattomasti. Eikä ne kahvitkaan kovin pahalta maistu pienen reippailun jälkeen. Ainakin itselleni tämä harrastus sopii todella hyvin. 

Kätköily on myös siitä kiva harrastus, että sitä voi harrastaa oli kyseessä mikä vuodenaika tahansa. Geocaching sivulta voi tarkastaa onko joku kätkö talvella löydettävä. Sivulta näkee muutenkin kätkön koon, vaikeusasteen yms. Kätköjä tuntuu tulevan tasaiseen tahtiin aina vain lisää, joten kyllä kätköilijöitä on meidänkin lisäksi. Me ei olla haluttu ladata puhelimeen maksullista versiota, joten joskus voidaan vaan arvailla, että missä kätkö saattaisi suunnilleen olla, ilman, että puhelin johdattaisi vähän lähemmäs. Ehkä halutaan pitää jännitystä yllä ja oikeasti etsiä. Aika usein se kostautuu sillä, että ollaan jossain aivan muualla, mutta joka kerta ollaan todettu, ettei se haittaa. Näinä kertoina nimittäin lenkki on yleensä yllättävän pitkä ;) 


Kun kätköjä sitten innostuu etsimään on sekin yllättävän mukavaa. Parhaiten mieleen ovat jääneet yksi suuri leikki sieni, jonka sisässä oli kätkö ja viimeisin puun sisään kaiverrettu reikä, jossa oli sisällä magneettinen kätkö (sitä muuten etsittiin). Yksi siltakätkö on edelleenkin löytämättä, vaikka ollaan käyty kyseisellä sillalla jo aika monta kertaa ja pyöritelty joka ikistä ruuvia yms. Se on melkein sellainen, mikä on vaan pakko joku päivä löytää tai en saa mielenrauhaa ;) 

Eli jos siis kaipaatte liikuntaa, tykkäätte luonnosta ja vauhti ei ole se pääasia, suosittelen geokätköilyä. Kätköjä on ympäri Suomea ja myös ulkomailla. Toki vauhtiakin voi lisätä, jos haluaa juoksennella kätköpaikoilla ;) Onhan tämä kivaa vaihtelua tavallisiin metsälenkkeihin ja luontoakin tulee tutkailtua entistä tarkemmin. 

Menkää siis metsään, jos aikaa on. Mukavaa tiistaita!

Ruut 


Ei kommentteja