Omenapiirakkaa



Aurinko paistaa ulkona ihanasti ja just nyt olis aika kiva vähän ulkoilla. Olo on kumminkin vielä sen verran flunssainen, että piti keksiä muuta puuhaa. Ensiksi koko talo siistiksi ja sitten leipomaan (näin sitä levätään). Äiti toi viikonloppuna mulle kasan omppuja ja elämäni ensimmäinen omenapiirakka on valmis, jee! Tuli ihan todella hyvää, joten voin suositella tätä ohjetta teille. Olikin muuten oikein rakkaudella tehty piirakka. En edes muista milloin viimeksi olisin manaillut näin paljon keittiössä tai elämässä muutenkaan. Tänään ei oikein mikään kauha pysynyt kädessä ja kananmunat rikkoontu miten sattuu ja jauhoja oli ihan joka paikassa. Onneks tässä hommassa se lopputulos ratkaisee. 

Omenapiirakka

200g margariinia
1.5 dl sokeria
3 dl jauhoja
0.75 dl maitoa
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
omppuja
kanelia ja sokeria

Sulata margariini ja laita se sokerin sekaan. Sekoita. Lisää jauhot hiljalleen ja sekoita. Lisää loput aineet. Kaada vuokaan suurin osa taikinasta ja ripottele päälle omenanviipaleita. Lopuksi kaada vuokaan loput taikinat ja lisää kaneli ja sokeri. Uuniin 200 asteessa noin 30 min. 



Nyt taidankin mennä keittämään toisen kupin kahvia ja ottaa vielä yhden palan piirakkaa ja samalla on aikaa lueskella teidän blogeja. Kiitos vielä edelliseen postaukseen jättämistänne kommenteista. Ootte aika kultaisia ja tätä tää just parhaimmillaan on, jakamista ja vuorovaikutusta <3 

Mukavaa tiistaita!

Ruut

6 kommenttia

  1. Anonyymi9/06/2016

    Onpas herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten tosi hyvän makuistakin!! Uppos aika nopeasti myös muille :)

      Poista
  2. Oi, mitä herkkua! Maistuis kyllä täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä onnellinen kun jaksoin tuollaisen vääntää, kun noita omppuja kerta täällä oli :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen piiras. En ole vielä tehnyt yhtään omppupiirakkaa, ehkä testaan tämän!

    VastaaPoista
  4. Herkun näköinen omppupiirakka! Omppupaistosta tein just viime viikolla ja voi miten hyvää sekin on.

    VastaaPoista