Puolukkajuustokakkua ja ystäviä



Tiistai iltana sain pitkästä aikaa monta ystävää kotiin iltaa istumaan. Se riittikin hyväksi syyksi kokeilla tehdä jotain keräämistäni puolukoista ja toisaalta olin tuolle toiselle luvannut, että illalla töistä tullessaan täällä on luvassa hän pääsee saunaan ja saa palan juustokakkua (kätevä emäntä kun olen ;) ).. Tässä teille tämä ohje myös. Tuli todella hyvää ja koko kakku oli syöty muutamassa päivässä. Oli aika helppo tehdäkin. Ohjeen löysin Kotilo-blogista

Puolukkajuustokakku

200 g kaurakeksejä (tai digestive-keksejä jos niistä pitää)
100 g voita

Täyte:
1 sitruuna
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl créme fraichea
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
4 munaa
2 dl tuoreita tai pakastettuja puolukoita


Murenna kaurakeksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita juustoseoksen ainekset yhteen siten, että vispaat lopuksi kananmunat seokseen yksi kerrallaan. Kaada seos pohjan päälle ja ripottele lopuksi marjat kakun pinnalle. Paista uunissa 175 asteessa tunnin verran. Kakku on uunista otettaessa pehmeä, mutta jähmettyy jääkaapissa. Parhaalta kakku maistuu jääkaappikylmänä seuraavana päivänä. 





Tämä viikko on ollut sellainen, että niitä ei niin kivoja uutisia tulee lähes joka puolelta ja sitä on saanut taas herätä siihen, kuinka tärkeää on antaa aikaa niille rakkailleen tai vaan kertoa, että muistaa. Ollaan iloisia niistä rakkaista joita meidän elämässä on ja näytetään heille kuinka tärkeitä he ovat. 

Mukavaa alkanutta viikonloppua. Toivottavasti se sisältää monta mukavaa kohtaamista niiden omien kanssa. Oma viikonloppuni alkoikin siskon vierailulla ja pikku B ja minä pelattiin aika monta kertaa muistipeliä ja luettiin satuja. Huomenna lähdetään juhlimaan ystävän häitä ja jo se, että päästään kahdestaan viettämään koko päivä yhdessä on jo ihan mukavaa se. Ihania juttuja vähän raskaan viikon jälkeen. Viikonloppu olet hyvin tervetullut!

Ruut


2 kommenttia

  1. Onpa herkullisen näköistä juustokakkua! Ihanaa iltaa 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kakku oli todella hyvää ja jotenkin tosi helppo valmistaa. Ihan varmasti teen vielä toisenkin kerran :)

      Poista